+31 (0)6 - 54 280 641 janwillem.verbeek@gmail.com

Strand & Zee

De Algarve staat bekend om zijn prachtige stranden. De stranden op de eilanden voor de kust van de Algarve zullen je dan ook niet teleurstellen. Het dichtstbijzijnde strand ligt op 6 kilometer en dat is het strand van Fuseta. Ook kunt je vanuit Fuseta het kleine veerbootje nemen naar het strand op het eiland voor de kust. Hier vaar je in vijf minuten naar toe, om vervolgens aan te komen op een rustig strand met een klein strandtentje waar ligstoelen en parasols te huur zijn in het seizoen.
Het strand van Praia do Barril is eveneens heel makkelijk te bereiken. Hier kun je, als je niet wilt lopen, met een mini-treintje van de parkeerplaats naar het strand worden gebracht, een attractie voor de kinderen.
Er zijn nog vele andere stranden in de buurt.

Golf

Met meer dan 40 banen is de Algarve één van de werelds beste golfbestemmingen. Op een kwartier rijden vind je de eerste baan, La Colina Verde of ietsjes verder Benamon Golf Tavira. De meeste banen zijn echter binnen 30 minuten bereikbaar vanaf Moncarapacho.
Mocht je het boeken van een golfbaan graag willen uitbesteden of wil je lessen volgen neem dan contact met ons op. Wij assisteren je hier graag bij.

Steden

De steden Olhão en Tavira kun je binnen 20 minuten bereiken met de auto.
Olhão is de grootste vissersplaats van de Algarve. De dagelijkse markt en de boerenmarkt op zaterdag zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.
In het pittoreske stadje Tavira zie je de prachtige architectonische sporen terug van de Moorse bezetting van de Algarve.

Het Spaanse Sevilla ligt slechts op een kleine twee uur rijden!

Achterland

Het achterland van de Algarve maar ook de provincie Amareleja zijn zeker het verkennen waard. Een aanrader is een tocht langs de oevers van de rivier Guadiana. Dit is de derde grootste rivier van het Iberisch schiereiland.
Dit vrijwel aaneengesloten en unieke natuurgebied langs de Guardiana is één van de meest ongerepte natuurgebieden van Portugal.

Boottocht & wandelen

Het natuurgebied Rio Formosa, dat zich voor de kust bevindt met zijn prachtige zandstranden, is uitstekend geschikt voor een bezoek per boot waarbij je ook een mooie wandeling kunt maken tussen de dorpen op het eiland en over het strand.

Wandelen/fietsen/moutainbiken

De omgeving leent zich uitstekend om avontuurlijke wandelingen te maken over de stranden en door heuvels & dorpen.
Fietstochten zijn ook zeer aangenaam om te doen. De wegen zijn niet steil, vrij rustig en over het algemeen redelijk tot goed onderhouden.
Voor het mountainbiken zijn volop heuvels aanwezig.

Vogelspotten

De Rio Formoso en het achterland zijn ideale plekken voor het spotten van vogels. De eigenaar kan je hier desgewenst informatie over geven.